lauantai 16. huhtikuuta 2016

Lähiruokamessuilla ja Makuja Savosta -seminaarissa

Liperin Juurespakkaamon tuoreherkkuja

Kävin tänään tutustumassa Makuja Savosta -seminaariin. Vaikka se olikin tarkoitettu ruoka-alan ammattilaisille, sai tällainen tavan tallaajakin sieltä paljon irti. On meillä täällä Savo-Kainuu-Pohjois-Karjala -alueella paljon mahtavia tuotteita, innovaatioita ja liikeideoita. Ei todellakaan tarvitse matkustaa merta edemmäs kalaan kokeakseen hienoja makuelämyksiä!




Pääasiallinen tarkoitukseni oli tehdä blogia tutuksi ja samalla tutustua näytteilleasettajien tuotteisiin ja liikeideoihin. Mutta koska kyseessä olen minä, ei homma mennyt ihan niinkuin oli tarkoitus - yllättäen jätin kotiin kassin, jossa oli kaikki mitä olin päivää varten valmistellut, mm hienot blogiesitteet. Että silleen... Huoh... 

Päivä meni kuitenkin loppujen lopuksi ihan nappiin. Muutama ensi kesän kotimaan matkakohde tulikin jo lyötyä lukkoon, täältä tullaan Kainuu ja Vuokatin viini. Mutta sitä ennen pyöritään kotikulmilla eväitä etsimässä, nimittäin Eväsmiehiltä löytyy sellaiset eväät että oksat (tai ainakin turhat lisäaineet ja allergeenit) pois! Poikien esittelypöytä veti minut puoleensa useammankin kerran, tykästyin etenkin Aasialaisiin pyöryköihin, joissa maistui hienosti sitruunaruoho ja sitruunamehu. Ja hei, pyöryköihin tuleva sitruunamehu puristetaan tehtaalla omin pikku kätösin aidoista sitruunoista! Sain makuelämyksen lisäksi kutsun tulla tutustumaan "pienen lihapullatehtaan" toimintaan ja tämän kutsun aion todellakin käyttää! 

Kim Palhus, keittiömestari ja ruokalähettiläs, kertoi seminaarissa ulkomaisista ruokabloggareista ja -harrastajista, jotka matkustavat kymmeniä tuhansia kilometrejä kokeakseen mahtavia ruokaelämyksiä. Tai heille viedään kotikulmille 5D-ruokaelämyksiä maisemineen, äänineen, tuoksuineen ja makuineen - premium-hintaan tottakai! On onnea olla savolainen ruokabloggari ja ruokaharrastaja, täällä pääsee herkkujen äärelle ihan vaikka polkupyörällä. Meillä on täällä kappale kauneinta Suomea ihan haarukanmitallisen päässä. 

Nautitaan siitä! 
Senja


Kotileipomo Kaivonurmen ryynirieskaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti