keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Matkavalmisteluja

Ensi viikonloppuna lähdetään reissuun. Esivalmistelut on jo pitkällä. Junaliput? Tsek! Hotelliyö? Tsek! Anoppi kylässä? Tsek! Vapaapäivä hommattu? Tsek! Ja se tärkein - matkakohteen ravintola- ja keikkatarjontaa googlattu uutterasti! Minne kauas olen sitten matkalla? Eurooppaan, vai ihan toiseen maanosaan? Ehei, ei sinne päinkään, minä menen Kuopiosta Jyväskylään! 

Sipulikin tietää, että joskus on hyvä olla vähän romantiikkaa...

Jokainen, jonka perheessä on pieniä lapsia, tietää että yksi yö puolison kanssa hotellissa on jo paljon kaukomaan matkakohdetta eksoottisempaa (ja vaatii enemmän pohjatyötä ja suunnittelua kuin moni voisi kuvitellakaan)! Kun reissu muistuttaa lähinnä Amazing racea (se kilpailu, jossa juostaan aikaa vastaan paikasta toiseen) ei ole varaa harha-askeliin. Jos menet syömään huonoon ravintolaan niin se on sitten siinä. Jos valitset vielä huonon hotellin, huonompi homma. Tiedätpä ensi kerralla varautua paremmin. 

Tähän mennessä olen saanut googlella selville, että Jyväskylässä olisi hyvä keikka, jonne minun ei tarvitse lähteä (koska haluan nukkua!) ja muutama hyvä ravintola, joista luultavasti en osaa päättää vaan päädyn vetämään pitkää tikkua siitä, minne mennään! Mikä valinnanvapaus!

Edellisessä postauksessani kerroin ruokaharrastajista, jotka matkaavat ympäri maailmaa täydellisen ruokaelämyksen perässä. He kuulemma voivat jo kotona päättää tarkalleen, minne ravintolaan menevät ja mitä syövät. No, minusta se on ihan itsestäänselvyys. Reissussa on kuitenkin aina syötävä, ja hyvä ruokakokemus on parhaimmillaan nautinto ja elämys kaikille aisteille. Itseasiassa se on jo riittävän hyvä syy koko reissulle. Matkusti sitten Sorrentoon tai Jyväskylään.

Syödään hyvin! Senja

2 kommenttia:

  1. Joskus on hyvä olla lähtemättä merta edemmäs. Mitä sitä menettääkään, jos ei joskus katsele koti- tai naapurikaupunkia turistin lasien läpi!? Ja onhan hiilijalanjälkikin vähän pienempi, jos käyttää "vihreää junaa", kuin lentäisi Eurooppaan tai kauemmas.

    On aina kivaa käydä lomalla, olipa se mini-kotimaanloma tai pidempi ulkomainen. Se kotiinpaluu on loman paras hetki, ainakin minulle. Muualla hyvä, mutta kotona paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta! Loman tarkoitus on rentouttaa ja päästä vähän irti niistä omista kuvioista, ehkä kokea joku uusi elämys - se onnistuu kyllä lähilomallakin. Ja kotiin paluu tuntuu aina yhtä hyvälle, olitpa ollut kaukana tai lähempänä! -Senja

      Poista