sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Puoli kiloa päivässä

Tuotesijoitteluvaroitus! Maukas sellainen! 

Kun asuu yhdessä neljän ruokarajoitteisen kanssa, on arkiruokien keksiminen välillä aika haastavaa. Ja ettei menisi ihan syyttelyksi, täytyy myöntää, että silloin kun muu perhe tanssii riemutanssia makaronilaatikkovuoan tai spagettikattilan ympärillä, möksötän sitten itse nurkassa... 

Olenhan minä toki tehnyt itselleni "makaronilaatikkoa" jossa olen korvannut makaronit keitetyllä kukkakaalilla ja spagettia, joka onkin oikeasti kesäkurpitsaa. Mutta kun ei aina jaksaisi kehitellä "kasvisversioita" vaan haluaisi päästä helpolla ja kuitenkin saada sen "puoli kiloa päivässä" -kasvistavoitteen täyteen... Tähän tarpeeseen löysin Tuoreverkon valmiit soseet. Mahtavaa että se kuuluisa "jokumuu" on kuorinut, silpunnut ja soseuttanut ja huolehtinut samalla siitä, että raaka-aineet ovat pääasiallisesti kotimaisia! Kokille jää se paras osuus - kehujen kerääminen. Tai tässä minun tapauksessani syöminen! 

Punajuuri-Vuohenjuustokeitto viidessä minuutissa!
Kuvassa näkyvän punajuurikeiton tein vastaavanlaisesta soseputkilosta kuin kuvassa oleva Juuressose - mutta ehdin rämpiä putkilon siihen kuntoon ettei siitä enää kuvattavaksi ollut. Pusersin soseen (500g) kattilaan, lisäsin desin verran vettä, vajaan neljänneksen lihaliemikuutiosta ja vuohenjuustoa pari "lanttia". Kiehautin ja se on siinä. Tuunasin lautasella tuoreella timjamilla, vuohenjuustolla ja mustapippurirouhaisulla. 

Toisena päivänä tein Maa-artisokkasoseesta keiton muuten samalla ohjeella, mutta vuohenjuuston sijasta laitoin tuorejuustoa. Lisäsin lautasella keittoon vielä paistettua broileria ja timjamia. Ihanan pehmeän makuinen keitto tuli ja sopisi hyvin myös juhlaruuaksi!


Istutin eilen pihalle perunaa vanhaan kylpyammeeseen. Siinä talvehtineet ruohosipulit ovat jo siinä mitassa että niitä pääsee pian napsimaan leivän päälle. Timjami, köynnösruusu ja viiniköynnös eivät olleet niin onnekkaita, vaan taisivat tulla tiensä päähän. 

Viime kesänä yritin kasvattaa pienellä kasvimaallani porkkanaa ja tilliä, joista kumpikaan ei varsinaisesti menestynyt. (Lievä ilmaus...) Oikeastaan ainoa kasvi, jonka saan perunan ja ruohosipulin lisäksi kukoistamaan, on metsämansikka. Periksi ei kuitenkaan anneta. Mitähän tänä keväänä keksisi? 

Pohtii Senja

PS. Nokkoset alkavat kohta olla jo sadonkeräyskunnossa! Tiedossa ainakin nokkossämpylöitä. 


1 kommentti:

  1. Minä sain maistaa yhden annoksen verran tuota Senjan punajuuri-vuohenjuustokeittoa. Se oli h y v ä ä ! Siis todella! Olen onnekas, että naapurissa asuu kokki, jolla on ruokarajoitteisia perheenjäseniä! ;)

    Pitääpä kokeilla noita soseita. Ainakin tuo maa-artisokkasose ja perunasose voisivat meidän perheessä toimia combona aika mukavasti! Siihen lisukkeeksi Kivikylän Wanhanajan nakkeja (meidän lempparinakit, kunnon tawaraa!) ja raikas salaatti! :P

    VastaaPoista