perjantai 29. huhtikuuta 2016

Mistä on mummolan tunnelma tehty?

Nautin aamiaista usein kahviloissa, syynä työni luonne. Perustan parhaillaan yritystä, käyn yrityskurssia, yritän hoitaa kaikki laskutettavat työt ajoissa ja ehtiä vielä hioa suunnitelmia ja kustannusarvioita tulevaa varten.

Täytynee sanoa, että on hiukka kiireistä ollut.

Yhtenä aamuna, kun tuntui, ettei valoa ole enää edes siellä tunnelin päässä, päädyin istumaan hotelli Savoniaan. Olin saanut rahdattua lapsen päiväkotiin kahdeksaksi (no, luultavasti kello oli taas 5 tai 10 minuuttia yli) eikä minua huvittanut ajatus aamukaaokseksi jääneestä kodistamme. Asun Puijonlaaksossa, jossa sijaitsee myös hotelli Savonia. Silmät ristissä suunnistin kohti hotellia.

Hotellin aamiainen on varsin edullinen (9,70 e). Sen olen nauttinut muutaman kerran, mutta nyt minua ei tehnyt mieli syödä mitään raskasta.

Sitten silmäni osuivat hotellin Herkkupuotiin, eli osastoon, jossa edellisen päivän ruokaa myydään edullisesti. Vitriinistä saa myös lämpimän ruuan alle 9 eurolla tai salaattia kilohintaan. Nyt edellisen päivän purnukoista löysin herkullisen näköistä vispipuuroa. Hintakaan ei huimannut päätä.

Nappasin puuron mummolasta tuttua aitoa vispipuuroa ja teen matkaan, kaadoin puuron päälle hieman maitoa. Pikku hiljaa, minuutti minuutilta ja lusikka lusikalta aamuni alkoi kirkastua, työt edetä ja lihakset rentoutua...

Kaikessa väitän olleen kyse kuohkeasta marjapuurosta ja kevytmaidosta sekä siitä muistosta, millaista niiden syöminen joskus mummin luona oli.

Ajatukset puurona, mutta onnellisena, Saija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti