Itselleni
ravintolat ovat tuttuja lähinnä asiakkaan näkökulmasta. Sen verran olen
ravintola-alalla käynyt, että vuoden, puolitoista olen alaa opiskellut kunnes
elämän realiteetit nakkasivat märän keittiöpyyhkeen päin naamaa. Parempi
tietenkin huomata se jo tuossa vaiheessa. Jotain jäi kuitenkin elämään -
kiinnostus ravintola-alaa ja ruokaa kohtaan. Tv:n kokkiohjelmia tulee seurattua
myös tarkasti ja joskus sieltä saa ihan hyviä ideoita joita voi soveltaa omassa
kokkailussaan. Mieluummin kuitenkin nautin tv-kokkien taidokkaasta
raaka-aineiden käsittelystä ja yhdistelystä sekä arvostuksesta ruokaa kohtaan. On myös mahtavaa oppia kuinka raaka-aineen osaset joita itse en ole osannut hyödyntää muuttuvat kokkien käsissä herkuiksi.
Jostain syystä olen kaveripiirissäni se jolta kysellään ruokavinkkejä, ravintolavinkkejä tai soitetaan leivonnan keskeltä silloin, kun joku meni vähän pieleen ja halutaan mielipide siitä, kuinka tilanne on korjattavissa (vai onko). Tämä kertonee, että ystäväni ovat tottuneet siihen että homma ei minullakaan suju aina ihan niinkuin pitäisi, mutta yritystä ja touhua piisaa.
Perheeseeni
kuuluu kaksi teini-ikäistä poikaa, kolmevuotias tyttö ja urheilua harrastava
mies, joten ruuan kanssa tulee pelattua useampaan otteeseen päivässä. Vaikka
olen kiinnostunut lähiruoasta ja ruuan kotimaisuudesta ylipäänsä, pidän
nutturan löysällä. Silloin valitaan se kotimainen tai lähivaihtoehto kun se on
järkevää. Useimmiten toki on. En myöskään tykkää kaivautua villakoiran ytimiin,
ruuan eettisyydellä ja erilaisilla vaihtoehdoilla voisi hifistellä vaikka
kuinka pitkälle. (Tänään näin kaupassa italialaisia porkkanoita. Niitä en kyllä
oikein ymmärtänyt vaikka oikeasti yritin. Otin kotimaisia.)
Saijan
pyydettyä minua mukaan bloggaamaan lämpenin asialle nopeammin kuin hopealusikka
mikroaaltouunissa. Olin jo aikaisemmin harkinnut blogin pitämistä, saanut jopa
julkaistua yhden tekstinkin. Se kertoi siitä, kuinka tyttäreni halusi viime
kesänä kerätä kasvimaalta tilliä iltapuuroonsa. Tekstiä ei tosin nähnyt (eikä
näekään!) kukaan muu kuin minä. Parempi niin. Innostusta kuitenkin lähiruoka-asiaan on
ollut pidemmän aikaa. Saijan kanssa yhteistyö alkoi heti luistamaan - siinä, missä itsellä on heikompaa, on Saijan vahvuudet. Kyllä tästä hyvä soppa syntyy!
Kannatan siis
lähiruokaa ja kaipaisin enemmän ravintoloiden listoille tietoa siitä, mistä
raaka-aineet ovat peräisin. Kysymällähän tuo selviää. Tätä aionkin jatkossa
harrastaa entistä enemmän ja jakaa kokemuksia sitten myös täällä.
Iloa
keittiöihin! Senja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti