lauantai 23. huhtikuuta 2016

Hotellit ja aamiaiset Suomessa, osa 2 Sokos Hotel Alexandra

Kuten aikaisemmin kerroin, minä pakkasin reppuni ja piipahdin Jyväskylässä. Reissuun kuului odotusten mukaisesti hyvää ruokaa, juomaa ja pitkät yöunet! 

Hotelliasioissa olen aika rajoitteinen ja suosin yleensä S-ryhmän hotelleja, koska ne eivät ole koskaan pettäneet. Tällä kertaa päädyin hotelli Alexandraan aivan Jyväskylän Matkakeskuksen lähelle. (Pahoittelen kuvieni laatua, toivottavasti asiaan on tulossa muutos lähiaikoina...) 


Sokos Hotel Alexandra

Hotellissa oli siistiä, hyvä tyynyvalikoima, lämpimät peitot ja niin edelleen. Tottakai, niin pitääkin olla. Mutta se aamiainen! Ooh! Sitä kannatti odottaa! Se on ihan oikeasti luksusta, kun jo silloin kun itse kimallat yöelämän pyörteissä (tai noh, myönnetään, nuokut jossain ja mietit, mahtaako kello olla jo niin paljon että voisi lähteä nukkumaan - ajatukset jo siinä pöyheässä tyynyssä) joku toinen keittää aamuksi puuroa. Ja kun vihdoin painat pään siihen tyynyyn, eli hyvissä ajoin ennen puoltayötä, menee puuro uuniin hautumaan yön ajaksi. Eikä ole mitään vesipuuroa se, vaan maitoon ja kermaan keitettyä ohrapuuroa. Luulen että suolan lisäksi salaisena ainesosana on keittäjän rakkaus ruokaa kohtaan, sillä se puuro oli aivan mielettömän hyvää. Pehmeää, sakeaa, täyteläistä... Se ei kaivannut edes voisilmää.
Mainio syy lomailla Jyväskylässä toistekin. 


Lautasellinen silkkaa mielihyvää
Kyltti aamiaisella

Aamiaisella näkyi myös paljon hymyilevää, hyviä huomenia toivottelevaa henkilökuntaa täyttämässä leipäkoreja (lähileipää tottakai!), annostelemassa lapsille puuroa ja siistimässä paikkoja. Henkilökunta oli muutenkin tosi mukavaa niin hotellissa kuin sen ravintoloissakin. 


Me tutustuimme minilomallamme vain Jyväskylän ydinkeskustaan. Paljon kauppoja, kahviloita, baareja ja leipomoita - vireä ja oikein eloisa opiskelijakaupunki jossa olisi viihtynyt pidempäänkin.   Ensi kerralla taidan testata tätäkin?


Ystävääni Tarjaa lainaten: Loma ei ole käynti jossain paikassa, vaan se on olotila mielessä ja sydämessä!


Aamiaisen jälkeen piti vielä painaa pää tyynyyn...


-Senja 

PS. Onko kotikaupungissasi joitain helmiä joita suosittelisit matkailijoille?  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti