sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Keskusta freelancerin silmin ja kahvila Houkutus

Olen freelancer eli teen töitä kotoa käsin. Tapauksessani se tarkoittaa, että teen töitä useimmiten kahviloissa, ravintoloissa ja lähes kaikkialla, jossa voi muutaman tunnin istua kirjoittamassa.

Hyvä freelancer-työpiste vaatii: 

- Langattoman nettiyhteyden. En jaksa jakaa puhelimestani nettiä enkä ostaa tablettiini sim-kortillista nettiä. Tarvitsen langattoman yhteyden, joten sellainen on hyvä olla. 

- Suht rauhallisen ilmapiirin. Uppoan usein töihin niin etten tajua mitä ympärillä tapahtuu. Silti, jos paikka on ruuhkainen, vieressä meluaa tietyömaa tai keittiöstä kuuluu jatkuva melu, en pysty tekemään yhtään mitään. 

- Ravitsevaa ja hyvää ruokaa sekä hyvä teevalikoima. Jos syön lounaaksi pitsan tai aamupalaksi munkin, ei loppupäivän työnteosta tule mitään. Kuopion kahviloissa on paljon petrattavaa aamiaistarjonnassa. Lounasta onneksi saa lähes kaikkeen nälkään. Teevalikoimat ovat lähes kaikkialla tosi hyvät. 

Olen aamuisin usein tosi väsynyt ja pääsen käyntiin siinä kymmenen yhdentoista maissa. Usein olen tehnyt lounastreffit puolen päivän tienoille, jotta tulisi juteltua päivän aikana muidenkin kuin mielikuvitusystäviensä kanssa. Siksi kahviloista on tullut minulle tärkeä paikka heräillä. Vien lapsen päiväkotiin noin kahdeksaksi ja keskustassa, työvalmiudessa olen puoli yhdeksältä. Mitä piristävämpi aamutervehdys kahvilatyöntekijältä, sitä varmemmin tulen uudestaankin.

Yhtenä aamuna paikaksi valikoitui luottokahvila Houkutus. Houkutus on hyvä paikka tehdä töitä aamuisin, mutta lounasaikaan paikka on liian täysi. Nyt suuntasin aamiaiselle yhdeksän maissa. 

Houkutuksen kakut ovat vertaansa vailla. Kaikki valmistetaan Houkutuksen omassa keittiössä, ja kahvila lienee ihanien kakkujensa suosiosta tietoinen, sillä kakkutarjonnan kuvaaminen oli kielletty. Kakun sijaan valitsin tänä aamuna kuitenkin täytetyn leivän. Sämpylä oli valmistettu Houkutuksen keittiössä, kuten suuri osa leivistä. Täytteenä oli kanaa, artisokkaa, kasviksia ja majoneesimaista kastiketta.





Leipä oli tuoreen ja raikkaan oloinen. Maku oli kekseliäs ja sämpylä niin ruokaisa että se olisi mennyt lounaasta. Makua olisi voinut olla hieman enemmän ja sämpylän täyte oli makuuni hieman liian rasvainen. Aamiaisella nauttisin mieluummin jotain raikasta ja terveellisempää. Tosin valikoimissa oli myös luomumysliä. Ehkä seuraavan kerran valitsen sitä. Kaiken kaikkiaan Houkutus houkuttelee varmasti minut uudestaankin syömään. Lounassalaatit ovat minulle tuttuja ja niitä syön usein silloin, kun hälinä ei minua haittaa. 

Olen miettinyt, missä muut Kuopion freelancerit tekevät töitään. Kuopio tarvitsisi ehdottomasti maksutonta freelancer-työtilaa. Helsingissä siihen on valjastettu useita muutoin tyhjillään tai vajaakäytöllä olevia keskustan tiloja. Ehkä Kuopiossakin tämän etu kaupunkikuvan avartamisessa ymmärretään pian.. 

Hyviä aamuja ja mukavia töitä! Saija 

2 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Tällainen puuttuu minun lukulistalta. En jaksa seurata vain pelkkiä ruoka- tai leivontaohjeita julkaisevia blogeja, mutta tässä on kiva konsepti! Tsemppiä teidän bloggariurille! 😊

    VastaaPoista
  2. Hei! Huippua, että eksyit lukemaan blogiamme! Voit vaan arvata millaiset shampanjat korkkaamme Senjan kanssa ensimmäisen kommentin kunniaksi! Vaikka itse sanonkin meille on tulossa tosi kiinnostavia juttuja nyt keväällä ja kesällä, esim. Reko-hankkeesta, lähituottajista ja villivihanneksista. Lisää ihmeessä blogimme lukulistalle!

    VastaaPoista