perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ruokaa suurella sydämellä

Kattaus on jo puoli ruokaa, sanotaan. Sakkyn eli Savon Koulutuskuntayhtymän Mesikka-ravintolassa (Presidentinkatu 3, Kuopio) on asia tosiaan ymmärretty. 

Koska olen kotona muonitusvastuussa, on aika luksusta saada arkipäivisin maksuton lounas koululla. Ja tokihan hyvä ruoka on hyvää vaikka pahvitötteröstä syötynä, mutta väittäisin että hitusen paremmalle se maistuu kuitenkin, kun esillepanoon on viitsitty panostaa. 

Tässä muutama kuva Mesikan tämänpäiväiseltä vappulounaalta. Huomaa hauskat vispiläkoristeet! Jouluna niissä oli tuikkukynttilöitä, pääsiäisenä keltaisia höyheniä.


Sakkyn ravintolat toimivat myös oppimisympäristönä, eli opiskelijat pääsevät tositoimiin harjoittelemaan tulevaa ammattiaan. Ruoka tehdään ravintoloissa pääasiassa itse ja raaka-ainetilauksissa suositaan paikallisia lähituottajia sekä kotimaisia vihanneksia ja juureksia - sekä luomua. Sen maistaa! Voiko kouluruualta enempää pyytääkään? Ja minkä ihmeen takia peruskouluissa ja päiväkodeissa  ei pystytä samaan? Vai pystytäänkö? 

Tuoreita munkkeja ja itsetehtyä simaa! 


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

Hauskaa vappua!
-Senja

PS. Vaikka ravintolat ja kahvilat ovat opiskelijaravintoloita, ovat muutkin nälkäiset tervetulleita. Lisäksi Kahvila Aromista (Presidentinkatu 3:ssa sekin) saa kondiittori- ja kokkauspuolen opiskelijoiden tekemiä herkkuja kohtuuhinnalla!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti