torstai 21. huhtikuuta 2016

Designia ja ruokavaunu Jäppilästä

Tällä viikolla on ollut meneillään ensimmäinen Kuopio Design Week. Koko kaupunki on täynnä avoimia ovia, ompelukursseja ja pop up-kauppoja. Lauantaina ja sunnuntaina 23.-24.4. klo 10-17 järjestetään Kuopio Design Market. Sinne tulee huikeat 40 käsityöläistä ja muotoilijaa myymään tuotteitaan. Itse järjestän tapahtumia työkseni ja voin kyllä sanoa, että tämä on taidokkaasti järjestetty. Kuopio tarvitsee ainakin yhden isomman Design-tapahtuman: aina vaan parempi, että saimme kokonaisen Design-viikon.

Nälkää ei tarvitse Design Marketissa myöskään nähdä. Olen itse menossa uteliaana tutustumaan tuotteisiin lauantaina ja järjestämään kansainvälisen Vaatevallankumouksen valokuvauspistettä valokuvaaja Iita Sallinpään kanssa. Mutta sitten silmääni osui, että Design Marketin takapihalle tulee tarjolle myös katuruokaa Jäppilästä. 

Jäppilän Kievari on isän ja tyttären yritys. Kievari on auki Jäppilässä kiinteässä paikassa vain kesä-heinäkuun, mutta vaunulla he kiertävät kaikki mahdolliset katuruokafestivaalit Suomessa. Jäppilän Kievari on auki myös tilauksesta. 

Timo Tissari ja hänen tyttärensä Tiia ovat molemmat asuneet Yhdysvalloissa. He alkoivat Suomessa kaivata kunnon Etelävaltioitten tyyliin valmistettua sapuskaa ja laittoivat oman yrityksen pystyyn. Tiia on lisäksi kouluttautunut kokiksi Lontoon Gordon Blu -koulussa. Kaikki tuotteet valmistetaan alusta asti itse kastikkeineen päivineen. Pihvit tulevat Rauhala Angus-tilalta Leppävirran takaa, porsas Joroisten Kaartilan Mallaspossulta ja kaikki mahdollinen vihreä Järvikylän tilalta, Joroisista sekin. 

Huh. Design Marketiin voi mennä muotoilun lisäksi kokemaan myös siis ruokaelämyksiä. Vai miltä kuulostaisi Pepper Brisket Sandwich, Southern Combo with Country Fries tai Black Bean Veggieballs with Sweet Corn & Mashed Potato. Minun korvaan niin hyvältä, että täytyy mennä maistamaan. 

Designia, kevään tuloa sään ailahtelusta huolimatta ja ruuan tuoksua! 
Saija





3 kommenttia:

  1. Design kiinnostaa ja tottakai tuo ruokapuolikin!! Missä tarkemmin saa tuota herkullista ruokaa käydä maistelemassa? Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne, voi kamala, tämä on jäänyt huomaamatta. Mutta Jäppilän Kievari on mukana StreetKuopio-katuruokakadulla Kuopiossa, Kauppakadulle 20.-21.5.

      Poista
  2. Design kiinnostaa ja tottakai tuo ruokapuolikin!! Missä tarkemmin saa tuota herkullista ruokaa käydä maistelemassa? Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi <3

    VastaaPoista