torstai 8. syyskuuta 2016

Mennäänkö syömään StreetJkl-tapahtumaan?

Ja jos mennään, kuinka paljon syödään?

Katuruokakulttuuri on luultavasti saavuttanut hypensä katon pikku hiljaa. Vielä muutama vuosi sitten, Ravintolapäivät sun muut streetfoodit olivat uutta ja jännittävää. Pikku hiljaa katuruokaan ja kaikkeen helposti syötävään, usein vähän terveellisempään ja kiinnostavampaan pikaruokaan ihastui koko kansa, ihan vauvasta vaariin. Lähes joka kaupungilla Suomessa on oma ruokatapahtumansa, usein useampikin.

Jyväskylässä tuo isoin katuruokatapahtuma lienee StreetJkl, joka alkaa niinkin pian kuin HUOMENNA! Itse olen mukana Lähiruokasnägärilläni. Voi kun tuosta pikku lähi-katuruokakojustani onkin tullut kesän aikana rakas. Kaaoksesta en meinaa päästä koskaan ja voin sanoa jo hieman odottavani tämän vikan kesän tapahtuman puristuksen loppua, mutta silti yhä innokaammin näihin ruokatapahtumiin aina lähden.

StreetJkl on jyväskyläläisen ja kuopiolaisen tapahtumatuottajan yhteinen projekti. Huipputyyppejä ja ammattitaitoisia tuottajia molemmat! Ilo on osallistua tapahtumaan, jossa järjestäjän roolin ja markkinoinnin voi jättää hyviin käsiin. Säiden armoillahan ulkotapahtuman aina ovat, mutta sitä eivät järjestäjät valitettavasti vielä voi ennustaa. Siinä oliskin loisto applikaatio, josta voisi tilata tapahtumalleen hyvän sään. Mikähän tuon palvelun arvo olisi? Noh, toisaalta, onneksi olemme luonnon armoilla niin stressaavaa kuin se yrittäjänä onkin.

StreetJkl:ssa on kahden päivän ajan yli 20 ruokamyyjää. Lähiruokasnägäri tarjoaa Jyväskylässä tuoreiden paikallisleipomon briossi-hotdogeja Lihaniekan kokolihanakilla tai Poutun tofu-kasvisnakilla tai vaihtoehtoisesti intialaista kookoscurrya suppilovahveroilla ja paikallisilla kasviksilla sekä Kallaveden kuhalla tai grillijuustolla. Vaan sen verran ehdin tarjontaa vilkaista, että houkuttelevia ruokia on muillakin..

Juuri nyt vuokrakeittiössä padat porisevat ja tämä omistaja yrittää hoitaa viime hetken asioita. Kokin työ kun ei nykyään aina ole vain ruuan laittoa.

Huomenna nähdään Jyväskylässä! Onko mitään mikä yhdistäisi ihmisiä niin kuin ruoka? Noh, kaduilla syöty ruoka.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti