maanantai 9. toukokuuta 2016

Kesäfiiliksissä

Viime päivinä on sää hellinyt ihan urakalla! Sehän tarkoittaa myös sitten sitä, että kohta sitä saa, kotimaista pottua, porkkanaa ja muuta kasvista tuoreena pöytään. (Ei tosin omalta kasvimaaltani, sieltä poimin eilen kesän ekat nokkoset nokkossämpylöihin.) Lämpö on  innostanut myös aurinkoisella seinustalla kasvavan mustaherukan kasvamaan ja kukkimaan. 


Viime vuonna istutin viiniköynnöksen ja kerkesin jo manaamaan tappaneeni sen. Mutta kappas vaan, kun menin repimään sitä ylös maasta, olikin siihen ilmestynyt pulleat silmut! Mahtavaa! Ehkä tänä vuonna saan siitä jopa viinirypäleen?! Oi tätä omavaraisuutta! ;)


Sadonkorjuuta odotellessa tein perheelle nopeita perunapihvejä aikaisemmin kehumani Tuoreverkon luomuperunasoseesta. Kuorin sosetuubin ja leikkasin soseesta noin sentin paksuisia lantteja. Pyöräytin lantit kananmunassa ja paistoin kuumalla pannulla voissa, paistovaiheessa maustoin suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Menivät kuin kuumille kiville! Toimii myös helppona mökki- ja retkeilytarjottavana ja on gluteeniton/laktoositon jos vaihdat voin öljyyn. 

Nyt menen vielä nauttimaan auringosta! Loppuviikoksi on luvattu sateita ja sehän tarkoittaa sitä, että nyt on oikea aika kylvää nurmikko ja perustaa mansikkamaa.


-Senja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti