tiistai 17. toukokuuta 2016

StreetKuopio ja katuruokatrendi

Heipparallaa vaan!
Olen näinä päivinä rekisteröinyt yritykseni, ja vaikka kuinka olen valmistautunut kaikkeen (muka) hyvin, on tässä mennyt päivät ja yöt vääntäessä ja kääntäessä, töidenkin hoitamisessa, arjen pyörittämisessä ja..no en oikeastaan enää edes muista missä kaikessa.

Eli jos aloittelevan yrittäjän tunnusmerkit ovat sumuinen ajattelumaailma, yötyöt ja vähäiset vapaat, niin kaikki kriteerit täyttyvät. Olen siis yrittäjä, jihuu!!!

Tulevana viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 20.-21.5. olen mukana StreetKuopio-katuruokakadulla. StreetKuopio on kahden yrittäjän (uusia kollegoitani selvästi siis) konsepti, jossa sekä paikallisten ravintoloiden että kiertävät katuruokakojut kokoontuvat yhteen tarjoamaan maukasta ja jännittävää purtavaa ihmisille.

Katuruokatapahtumissa, kuten myös koko katuruokatrendissä, hienoa on se, että ruoka on usein pop up-tyylisesti tarjolla vain sen yhden tapahtuman ajan. Länsimaissa, ja varsinkin Suomessa, ruoka ja ruokailu on menettänyt paljolti yhteisöllisen merkityksen. Tästähän puhutaan paljon, kaikki pakenevat työpaikoilla omiin pöytiinsä syömään, perheet eivät syö edes yhdessä, saati kutsu ketään illallisille tai keräänny koko ystäväpiirin kera brunssille. Ruoka liittyy vahvasti kulttuureihin, ja kulttuurimme on nyt päätynyt viimein avautumaan myös uusille yhteisöllisille ilmiöille.

Itse koen katuruokabuumin raikastavana ja piristävänä ilmiönä. Katuruoka ei pikaruokatyyppisestä asustaan huolimatta ole useinkaan kovin epäterveellistä. Siihen liittyy monikulttuurisuus, helposti syötävyys, jännittävyys ja uudenlaisuus, mutta myös terveellisyys. Sen takia katuruokatrendi on mielestäni myös kiinnostava ja tervetullut ihan kansanterveydellisestä lähtökohdasta.

StreetKuopio on Kuopioon siksi äärimmäisen tervetullut. Katuruokatapahtumia mahtuisi tänne minusta lisääkin.

StreetKuopio järjestetään siis Kauppakadulla 20.-21.5. pe klo 11-21 ja la klo 11-19. Paikalle tulee 20 (!!) yritystä tuotteineen.

Itsekin osallistun StreetKuopioon uudella Lähiruokasnägäri-ideallani. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin...

Herkuttelua ja toivottavaa hyvää, aurinkoista säätä,
Saija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti