perjantai 6. toukokuuta 2016

"Maailman helpoin synttärikakku" (mitä se sitten tarkoittaneekaan)

Meillä juhlitaan lastenjuhlia ja googlasin etukäteen "Maailman helpoin syntymäpäiväkakku"... No joo, helppoustasojahan on monia, itselle se "helppo kakku" tarkoittaa lähinnä leipomosta noudettua tai jossain kahvilassa nautittua kakkupalaa, joten en ollut löytöihini kauhean tyytyväinen. 

Lopulta päädyin tekemään hyytelökakun, koska se vaati vain yhden kilautuksen kaverille ja hieman googlailua tuon liivatejauheen käytön suhteen. Lisäksi sain hyödynnettyä kakkuun pari desiä viimekesäisiä karviaisia. Liivatetta olisi voinut käyttää vähän vähemmän, mutta eipä kakku valunut pitkin lautasia (eikä olisi valunut vaikka olisi tapahtunut mitä tahansa, luultavasti kompastumistapauksessakin kakku olisi pompannut kumipallona takaisin lautaselle). 



Joten jos et oikeasti ole mikään leipuriässä, mutta saat järjestää juhlia, tässä ohje maailman helpoimpaan kakkuun: Tee sellainen kakku kuin suurinpiirtein osaat tai osta kaupasta valmis kakku. Pakastealtaasta löytyy. Hätätilanteessa myös pari litran jäätelöpakettia toimii - testattu on. Tunge päälle niin paljon koristeita kuin mahtuu ja ta-daa, se on siinä! Ihan hyvä se on!

Keskity mieluummin itse asiaan eli juhlintaan! 

-Senja

PS. Puolustuksekseni kerron, että olen kyllä väsännyt vuosien varrella jos minkälaista Simpsons- ja nallekakkua vaihtelevilla menestyksillä, tuskanhiki valuen ja koko perhettä terrorisoiden, kunnes tajusin - vihdoin - että ei oo pakko jos ei osaa eikä halua! 

2 kommenttia:

  1. Mutta onpahan silti hieno kakku! Pursotuksiakin oikein!!

    Taidat aliarvioida itseäsi? Itse en osaa esim. pursottaa ollenkaan, vaikka muuten koen olevani kohtalaisen hyvä leipuri. Hyvä leipuri on mielestäni sellainen, joka tekee, vaikkei osaisikaan ja uskaltaa soveltaa ohjeita.

    Toivottavasti teillä oli onnistuneet juhlat! Ainakin säiden herra oli suosiollinen ☀

    VastaaPoista
  2. Olen valmistellut meidän pojan synttäreitä mielessäni jo pari kuukautta vaikka synttärit on vasta elokuussa. Tiedän jo nyt että sitten kun itse synttärit koittaa, en olekaan enää niin valmis valvomaan paria yötä kaiken maailman hörsäkkeiden kanssa ja alan harkita kahvilan kakkua ja pakastepiirakoita... no tämä kerta jäänee nähtäväksi. T. Pienten lasten äitien kuuluu nukkua ry

    VastaaPoista