maanantai 11. huhtikuuta 2016

Hotellit ja aamiaiset Suomessa, osa 1 Sokos Hotel Presidentti

Koska olemme Saijan kanssa myös liikuvaista sorttia, huomasimme että yhteisen ruuanlaittohetken löytäminen on hankalaakin hankalampaa. Silloin kun toisen kalenteri on tyhjä, on toinen menossa jossain. Siitäpä kuitenkin poiki idea pienen juttusarjan tekoon - matkalla Suomessa Kalaaetkukkoa-tyyliin (eli ruokaan ja ennenkaikkea lähiruokaan keskittyen), tästä se lähtee! 

Ja hei, ihan oikeasti - kiireetön aamu ja hotelliaamiainen. Voiko olla parempaa?! Olimme edellisenä päivänä lentäneet pikavisiitille Helsinkiin miehen kanssa kaksin, käyneet vähän koluamassa vintagevaatekauppoja (mina kolusin, mies meni muualle…) ja istumassa iltaa ystävien seurassa. Ihana irtiotto arjesta, ja mitäpä muuta vaahtokylvyn ja yksitoistatuntisten unien jälkeen voi tarvitakaan kuin aamiaista?! 

Majoituimme mukavasti Sokos Hotel Presidentissä. Sokos Hotellien vakiovieraana osasin odottaa aamiaiselta paljon - enkä suotta. Olin kuullut, että Presidentin aamiaispöydän ylpeys ovat leivät ja sämpylät, jotka tulevat lähileipomosta. Niinpä marssin heti leipäkorien ääreen ja voi että, aivan mahtavat määrät tuoretta leipää! Eikä mitään ympäri eurooppaa lennätettyjä paistopisteleipäsiä vaan lähileipomon oikeaa tavaraa räätälöitynä juuri hotellin asiakkaiden tarpeeseen. Minä tykkään! Tummaa, vaaleaa, rouheampaa ja pehmeämpää... leipä asiakkaan mukaan!  Hotelliaamiaisten vakiosuosikkini on tuoreen leivän lisäksi puuro. Pitkään hautuneena ja isolla kattilalla keitettynä se on jotain aivan muuta kuin mikrossa tehty pikapuuro. Siinä missä kotona kiireessä tehtyä puuroa joutuu tuunaamaan erilaisilla hedelmillä tai hilloilla, ei kunnon puuro kaipaa kuin voisilmän. Kahvipöydässä oli muuten ihan oikeaa haudutettua teetä! Koska aamuni ei kuitenkaan käynnisty ilman kahvia (ja kotona se onkin suklaan lisäksi monesti koko aamiaiseni) liruttelin kuppiini "konekahvia" - hieman epäileväisin mielin, sillä eihän mikään kone keitä yhtä hyvää kahvia kuin oma kahvipannuni kotona. Kahvi oli kuitenkin yllättävän pehmeää sekin, ja kahvin kaveriksi nappaamani kaurakeksi taatusti tuore. Lieköhän sekin tullut leipien kanssa samasta lähileipomosta?! 

Aamiaisen jälkeen suuntasimme uudella (helpolla) junayhteydellä takaisin lentokentälle. Kuinka ennen on tultu toimeen ilman tällaista junaa? Ei maalaistyttökään pääse enää eksymään isolla kirkolla käydessään. Lentoasemalla lentoa odotellessani löysin vahingossa Kainuu-tilan ja  Book swap -kirjanvaihtopisteen - lennon odottelu sujui kotoisasti keinutuolissa keinutellen ja lentokoneita katsellen. Kannattaa piipahtaa jos sattuu olemaan ylimääräistä aikaa ja etenkin jos laukussa turhana painona kirja, jonka haluaa laittaa kiertoon. Tiedä minnepäin maailmaa sekin kirja tulee vielä päätymään!


Tyttö päätyi kuitenkin Kuopioon! -Senja


PS. Onko sinulla joku tietty juttu, joka vetää matkoillasi siihen samaan hotelliin? Vai kokeiletko mieluummin aina jotain uutta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti